» Odkar sem prvič v srednji šoli slišala za astrologijo me je začela zanimati. Ko sem leta 2008 dobila v dar astrološko knjigo me je močno navdušila astrologija in načrtovala sem izobraževanje Zahodne astrologije, ki pa mi očitno tedaj ni bila namenjena. Leta 2010 sem zasledila indijsko astrologijo Djotiš in se prijavila na svetovanje, ki me je dokaj osupnilo in seveda navdušilo.

Tako sem se istega leta vpisala v dvoletno izobraževanje sodobnega neo-djotiša po Parashari, ki je minilo kot bi trenil. Dobila sem veliko podlage za nadaljnje samoiniciativno izobraževanje, saj sem ugotovila, da se Djotiša v globino lahko učiš vse življenje. Poglobljeno sem se tudi posvetila v preučevanje karmične astrologije, saj me le to področje močno zanima. Kot izhodišče za karmično analizo pa uporabljam djotiš rojstno karto.

Vedno me je begala razlika med Djotišem in zahodno astrologijo, zato sem se naposled leta 2014 odločila za začetni tečaj Zahodne astrologije, kjer sem se seznanila z analizo astrološke karte z drugega vidika. Vendar še vedno ostajam zvesta Djotišu, saj mi ta koncept in pristop k astrološki karti veliko bolj leži.

Ker pri vedski astrologiji ostaja več tehnik in pristopov sem zasledila tudi Jaimini sistem in se leta 2017 udeležila začetnega poglobljenega tečaja po Jaimini-ju, ki mi je marsikaj razjasnil, podal nove smernice in seveda ponovno odprl nova vprašanja za nadaljnjo raziskovanje.

Spomladi 2019 sem se odločila za dodatni študij Brighu Nandi Nadi indijske astrologije, kateremu se sedaj dodatno posvečam, saj je koncept drugačen kot pri Parashari in prav tako zanimiv.

Ob tem pa sem izredno hvaležna Ganešu, ki me vodi in mi odstira tančice Djotiša.«

Jasmina

Ganesha – bog uspeha, premagovanja ovir in modrosti in je božanski zastopnik Djotiša

Leta 2018 sem podala intervju na temo Djotiša. Intervju si lahko preberete na spletni strani: https://vibe247.net/djotisinja-jasmina-erjavec-ce-neprestano-iscemo-smisel-ga-nikoli-ne-bomo-nasli/

KAJ JE DJOTIŠ?

Djotiš (Jyotish) beseda izvira iz sanskrtskega jezika in v prevodu pomeni »svetloba«. Zato djotiš osvetljuje našo preteklost, sedanjost in prihodnost, osvetli nam našo vibracijo s katero smo se rodili, vsekakor pa to ne pomeni, da nam zapiše usodo, kajti življenje s svojimi odločitvami in dejanji sproti kreiramo sami (pa če se tega zavedamo ali ne) – poti je veliko in samo od nas je odvisno katero pot bomo izbrali in kako se bomo odzvali.

Pravijo da “SVOBODA pomeni, ko se zavedaš samega sebe, svoje mogočnosti in svoje lastne moči, kot tudi sposobnosti ustvarjanja svoje prihodnosti z močjo misli in čustev na podlagi delovanja iz svoje notranjosti.”

»Moje mnenje je, da ko se tega zavedamo potem imamo do neke mere svobodno voljo s katero ustvarjamo lastno karmo (zakon vzroka in posledice). Če se tega ne zavedamo, potem dejansko sploh nimamo svobodne volje, ker delujemo na podlagi nepredelanih vzorcev in čustev in svoje misli usmerjamo tja kjer najmanj želimo in sledimo karmi, ki se na tej podlagi ustvarja. In kaj lahko storimo? Prvi korak je zagotovo ta, da sprejmemo odgovornost za svoje življenje. Osvobodimo se potlačenih vzorcev (za to obstaja veliko tehnik), spremenimo mišljenje (berimo duhovne vsebine) in se ne odzivajmo na negativna čustva (opazujmo jih in odpravimo vzrok njihovega nastanka). Naša Djotiš učiteljica je dejala, da prav vsi imamo pravico do sreče, kot tudi do trpljenja in s tem se popolnoma strinjam.

Djotiš ima svoje korenine v Vedah in je star več kot 5.000 let. Takrat so bili najdeni prvi zapiski Ved, dejansko pa se je Djotiš prenašal po ustnem izročilu že veliko pred tem, zato o njegovi dejanski starosti lahko samo ugibamo.

Djotiš verjame, da je človek kreacija vesolja. Verjame, da je vsak posameznik unikaten zapis gibanja planetov, torej kozmične slike v trenutku njegovega rojstva. Vsak delček se skriva v celoti in celota se skriva v delčku. Zato so planeti in rojstna karta zrcalo tistega kar smo prinesli s seboj in kar nosimo v sebi, zagotovo pa to ne pomeni, da bi planeti delovali na nas. Planeti so energije (vibracije), ki so že dejansko v nas.

Natalna (rojstna) karta je slika neba v trenutku našega rojstva, za to potrebujemo točen datum, uro in kraj rojstva. Karta je individualna, tako kot smo unikatni mi in nam govori o dogajanju na vseh področjih našega življenja. Osvetli nam naše potenciale, kot tudi slabosti in morebitne ovire.

Rojstna karta – severno indijski sistem

Preko DAŠ (periode aktivnih planetov) se nam razkrije kdaj in kje bo aktivno določeno dogajanje v našem življenju, prav tako pa nam djotiš razkrije kdaj se nam aktivira 7,5 letno obdobje Sade-satija, v katerem doživljamo velike spremembe in preobrate.

Djotiš ni golo predvidevanje prihodnjih dogodkov niti ni njegov namen, da bi nam napovedoval prihodnost. Pravi, da ljudje lahko imamo svobodno voljo in lahko velikokrat izberemo drugače, kot je zapisano v natalni karti. Pomembno je preobraziti možna neravnovesja, izraziti danosti in sposobnosti ter vzeti »usodo« v svoje roke.

“People spend too much time looking for more, instead of appreciating what they already have.”    (Ritu Ghatourey)

Če želite, da vam BREZPLAČNO izračunam vaša obdobja Sade-satija mi pošljite svoje rojstne podatke (datum, uro, kraj) na e-mail. Vaši podatki so zaupni in se bodo po izračunu izbrisali.

Pri analizi astrološke karte in vpogleda, pa uporabljam tehnike Djotiša in tehnike Nadi astrologije, tako da imam vpogled v karto na dva načina.

Če vas zanima astrološka analiza vaše karte pa za več informacij pišite na e-mail. Vsaka analiza astrološke karte je unikatna in zanimiva, tako kot so različni ljudje in zahteva določen čas obravnave in individualno posvečanje, zato nikoli ne obdelujem več kart naenkrat.  Pogovor poteka v živo ali preko zooma in se lahko snema.

Jasmina