»Z tradicionalnim Usujevim reiki-jem sem se spoznala leta 2009, ko sem opravila tečaj 1. stopnje. Aktivno sem začela delati na sebi, saj sem si redno polagala roke po telesu. Prav tako sem začela z reiki meditacijo. Po udeležbi na 2. stopnji istega leta sem si redno delala reiki na daljavo. Rok si nisem več polagala po telesu, saj nisem imela več te potrebe. Bila sem vztrajna in reiki-ju posvečala vsak dan. Želela sem si več.

V letu 2010 sem opravila 3. mojstrsko stopnjo in začelo se je moje osebno duhovno potovanje. Reiki mi je prirasel k srcu. Izvajala sem ga po občutku in s predanostjo. Moja največja želja je bila, da bi reiki znanje, kot tudi lastno izkušnjo dela z energijo, prenašala dalje, zato sem se odločila za učiteljsko stopnjo. Določeno gradivo sem posodobila glede na vire iz različnih knjig, kot tudi iz lastne izkušnje. Zelo rada poučujem oz. predajam znanje reiki-ja kot način življenja in osebne duhovne rasti. Nikoli nisem bila preveč predana reiki tretmajem, ker se zavedam, da je potrebna globlja sprememba v osebi, zato spodbujam reiki tečaje v smeri osebne rasti in energijskega dela na sebi in šele nato, ko reiki postane naš način življenja ter nas uravnovesi smo pripravljeni na reiki tretmaje. Kadar sem izvajala reiki tretmaje na daljavo sem se vedno čudila njihovim učinkom.

S prakso in rednim delom na sebi sem začela zaznavati različne frekvence energij, zato so me začele zanimati tudi reiki nadgradnje in z vsako nadgradnjo sem čutila različne vibracije in doživljala  proces preobrazbe. Najbolj se me je seveda dotaknil Karuna reiki in njegovi dodatni simboli, ter Zlati reiki. Prišla sem do točke, ko je reiki skozme tekel samodejno in od leta 2012 nisem več uporabljala simbolov (samo pri iniciacijah oseb). Povezujem se z različnimi vibracijami kozmične energije in začutim kako teče skozi mene. Včasih se mi roke samodejno aktivirajo (predvsem pri izvajanju masaž) in takrat začutim pretok energije, ki gre kamor je potrebno da gre, brez mojega usmerjanja. Prav tako se povezujem z energijo zemlje in njenimi elementi ter z drugimi energijskimi točkami in kraji, ko tako začutim.

In to je zame največji dar, ki sem ga do sedaj razvila – občutenje različnih vibracij energij.«

KAJ JE REIKI?

Reiki je univerzalna energija, energija svetlobe in brezpogojne ljubezni. Energija z višjo vibracijo, ki lahko vpliva na nižje energije (telo, čustva, um) tako, da spodbuja proces rasti in proces samozdravljenja – v kolikor smo pripravljeni in željni spremembe.

REIKI je ezoterična metoda za osebno rast in duhovni razvoj. Vsebuje starodavno človeško izkušnjo in znanje o pretoku življenjske energije. Skozi naše telo se pretaka življenje, ne oziraje se na to, ali o tem razmišljamo ali ne, ali v to verjamemo ali ne.

Reiki je enostavna metoda, s katero se odpremo tej univerzalni energiji, ki se v različnih kulturah skriva pod različnimi imeni. Odpremo se kot kanal – prevodnik energije. V tej metodi za začetek uporabljamo simbole za lažje povezovanje, namenskost in pretočnost.

Tisti, ki reiki redno in dlje časa izvajajo in ga nadgrajujejo tako kot sem ga skozi leta jaz, pridejo do točke spoznanja, ko simbolov ne potrebujejo več. Reiki načela živimo in smo reiki povsem integrirali v vsakdanje življenje.

Ampak POZOR – reiki ni čarobna palčka, ki namesto vas deluje in ukrepa. Še vedno ste vi tisti, ki se odločite za spremembo, ki ukrepate, ki se aktivirate – reiki vam lahko samo pomaga in vam osvetli pot, vas spodbuja v procesu duhovne rasti in samozdravljenja. Na vas pa je ali se še boste naprej utapljali v prepričanju nemoči ali pa boste pogumno naredili korak naprej, k vašemu življenjskemu poslanstvu, srčnim željam in kreativnemu ustvarjanju.

Ko med seanso reiki-ja občutite notranje ravnovesje in blaženost, se tesneje spajate z univerzalno silo. Tudi, če vsega tega ne zaznavate vendarle čutite, da se dogaja nekaj lepega. Preplavlja vas mir, življenjskost in radost. In to je bistvo. Z rednim delom na sebi se uravnovešate in življenje postane lepše.

Za nekatere je REIKI tudi zdravljenje in samozdravljenje s pomočjo dlani, ki temelji na ideji univerzalne življenjske energije. V praksi je dokazano, da si s pomočjo te življenjske energije lahko zdravimo um, telo in duha. Koncept življenjske energije je bil prepoznan v mnogih kulturah pred več 1000 leti in je v uporabi tudi dandanes pri raznih alternativnih in komplementarnih metodah zdravljenja.

REIKI izvajalec, učitelj ali mojster, sebe in svojega učenca “ nikoli “ ne bo imenoval za “zdravitelja”, temveč za reikiista, ker je samo kanal energije in ni izvo zdravilne energije.

Nihče od reikiistov  ne more s svojo “ VOLJO “ vplivati na zdravje drugega. ZATO KER o ozdravitvi ne odločamo mi kot oseba (reikiist), ampak zakon univerzalne energije oz. karmični zakon vzroka in posledice. Ljudje so sami sebi lahko največji zdravitelji ali pa povzročitelji bolezni. Zavedati se moramo svobodne volje in lastne odgovornosti, da vsak sam ustvarja svojo resničnost v okvirju lastne karme!

Reiki nikoli nikomur ne škodi. Tisti, ki izvaja reiki, ni izvor energije, je le njen prevodnik.

Reiki lahko aktiviraš z iniciacijo Reiki mojstra ali pa se to pri nekaterih ljudeh zgodi spontano. Mojster deluje kot kanal, ki ima možnost večjega pretoka vsote energij. Ta energija čisti tvoje energetske kanale in jih naredi bolj prepustne. Potem si zmožen večjega pretoka energije, tvoje roke postanejo tople, ko jih polagaš in ko daješ sebi ali drugim Reiki.

Reiki je zagotovo ena izmed metod, ki nam lahko pomaga spremeniti življenje in naš pogled na življenje. In za te spremembe je zmeraj pravi čas.

Ko je učenec pripravljen se pojavi učitelj. Vsak si sam izbere svojega mojstra, da ga uvede v reiki. In če začutite klic vabljeni na tečaj da začnete svojo pot osebne in duhovne rasti.

“The only thing that stands between you and your dream is the will to try and the belief that it is actually possible.” – Joel Brown

NADGRADNJE REIKI-ja

Po prejetju reiki mojstrstva vas lahko posvetim (iniciiram) v različne nadgradnje reiki-ja. Ti reiki sistemi so bistveno močnejši in spodbujajo proces čiščenja in samozdravljenja na višjih nivojih. Nekatere posvetitve se opravljajo na daljavo, druge ne, ob tem pa prejmete ustrezno gradivo (nekatero je v angleščini) in potrdilo.

Do sedaj sem opravila naslednje posvetitve, katere lahko podeljujem dalje tudi vam:

KUNDALINI REIKI po Ole Gabrielsenu (1., 2. in 3. stopnja, ter nato 6 reiki boosterjev, da se kundalini popolnoma integrira);

ZLATI REIKI po Ole Gabrielsenu (3 posvetitve) – ga lahko prejmete po kundalini reiki-ju;

REIKI ETERIČNIH KRISTALOV po Ole Gabrielsenu  (3×3 posvetitve);

KARUNA REIKI (1. in 2. stopnja praktikant, 3. in 4. stopnja mojster) – prejmete dodatne simbole, katere lahko nato tudi namensko uporabljate.

AHARA REIKI je egibčanski reiki, prejmete in seznanite se s 4 simboli.

Tečaje nudim po dogovoru. Več INFO po e-mailu.

“Vlagati vase je najboljša življenjska investicija!”

TRETMAJI REIKI-ja

Tretmaje Reiki-ja s simboli že dlje časa ne izvajam več, ker za to ni bilo več potrebe. Tretmaje na daljavo pa delam v povezavi s kozmično energijo in karuna reiki-jem.

Odkar sem postala praktik Tesla Valov, pa uporabljam na seansah zgolj te tesline frekvence, saj so se povsem integrirale vame in jih z največjo ljubeznijo in radostjo izvajam na seansah Tesla Metamorfoze zdravja.