» Z Reiki-jem sem se spoznala leta 2009, ko sem opravila tečaj 1. stopnje Tradicionalni Usui Reiki. Aktivno sem začela delati na sebi, saj sem si redno polagala roke po telesu. Prav tako sem začela z Reiki meditacijo. Po udeležbi na 2. stopnji istega leta sem si redno delala Reiki na daljavo. Rok si nisem več polagala po telesu, saj nisem imela več te potrebe. Bila sem vztrajna in Reiki-ju posvečala vsak dan. Želela sem si več.

V letu 2010 sem opravila 3. mojstrsko stopnjo in začelo se je moje osebno duhovno potovanje. Reiki mi je prirasel k srcu. Izvajala sem ga vsakodnevno po občutku in s predanostjo. Moja največja želja je bila, da bi Reiki znanje, kot tudi lastno izkušnjo dela z energijo, prenašala dalje, zato sem se odločila za učiteljsko stopnjo. Določeno gradivo sem posodobila glede na vire iz različnih knjig, kot tudi iz lastne izkušnje. Zelo rada poučujem oz. predajam znanje Reiki-ja kot način življenja in osebne duhovne rasti. Nikoli nisem bila preveč predana Reiki tretmajem, ker se zavedam, da je potrebna globlja sprememba v osebi, zato spodbujam Reiki tečaje v smeri osebne rasti in energijskega dela na sebi. A kljub temu so bili primeri, ko sem izvajala tretmaje na daljavo in se čudila njihovim učinkom.  S prakso in rednim delom na sebi sem začela zaznavati različne frekvence energij, zato so me začele zanimati tudi Reiki nadgradnje in z vsako nadgradnjo sem čutila različne vibracije in doživljala lastne procese preobrazbe. Prišla sem do točke, ko je Reiki skozme tekel samodejno in od leta 2012 nisem več uporabljala simbolov (samo pri iniciacijah oseb).

Leta 2020 sem prejela posvetitev v vse 3 stopnje v Original Reiki System od Ole Gabrielsena, ki ga je v meditaciji prejel (skanaliziral) leta 2013 ob obisku gore Kurama – rojstno mesto Reiki-ja. Originalne frekvence Reiki-ja so pri iniciacijah v tradicionalni Reiki navzoče.

Povezujem se s kozmično univerzalno energijo in jo začutim kako teče skozi mene. Včasih se mi roke samodejno aktivirajo (predvsem pri izvajanju masaž) in takrat začutim pretok energije, ki gre kamor je potrebno da gre, brez mojega usmerjanja. Prav tako se povezujem z energijo zemlje in njenimi elementi ter z drugimi energijskimi točkami in kraji, ko tako začutim.

In to je zame največji dar, ki sem ga do sedaj razvila – občutenje različnih vibracij energij. In temu sem globoko hvaležna.«

Jasmina

KAJ JE REIKI?

Reiki je univerzalna energija, energija svetlobe in brezpogojne ljubezni. Energija z višjo vibracijo, ki lahko vpliva na nižje energije (telo, čustva, um) tako, da spodbuja proces rasti in proces samozdravljenja – v kolikor smo pripravljeni in željni spremembe.

REIKI je ezoterična metoda za osebno rast in duhovni razvoj. Vsebuje starodavno človeško izkušnjo in znanje o pretoku življenjske energije. Je enostavna metoda, s katero se odpremo tej univerzalni energiji, ki se v različnih kulturah skriva pod različnimi imeni. Odpremo se kot kanal – prevodnik energije. V tej metodi za začetek uporabljamo simbole za lažje povezovanje, namenskost in pretočnost.

Tisti, ki Reiki redno in dlje časa izvajajo in ga nadgrajujejo tako kot sem ga skozi leta jaz, pridejo do točke spoznanja, ko simbolov ne potrebujejo več. Reiki načela živimo in smo Reiki povsem integrirali v vsakdanje življenje.

Ampak POZOR – Reiki ni čarobna palčka, ki namesto vas deluje in ukrepa. Še vedno ste vi tisti, ki se odločite za spremembo, ki ukrepate, ki se aktivirate – Reiki vam lahko samo pomaga in vam osvetli pot, vas spodbuja v procesu duhovne rasti in samozdravljenja. Na vas pa je ali se še boste naprej utapljali v prepričanju nemoči ali pa boste pogumno naredili korak naprej, k vašemu življenjskemu poslanstvu, srčnim željam in kreativnemu ustvarjanju.

Ko med seanso Reiki-ja občutite notranje ravnovesje in blaženost, se tesneje spajate z univerzalno silo. Tudi, če vsega tega ne zaznavate vendarle čutite, da se dogaja nekaj božanskega. Preplavlja vas mir, življenjskost in radost. In to je bistvo. Z rednim delom na sebi se uravnovešate in življenje postane lepše.

REIKI izvajalec, učitelj ali mojster, sebe in svojega učenca “ nikoli “ ne bo imenoval za “zdravitelja”, temveč za reikiista, ker je samo kanal energije in ni izvor zdravilne energije.

Nihče od reikiistov  ne more s svojo “ VOLJO “ vplivati na zdravje drugega. ZATO KER o ozdravitvi ne odločamo mi kot oseba (reikiist), ampak zakon univerzalne energije oz. karmični zakon vzroka in posledice. Ljudje so sami sebi lahko največji zdravitelji ali pa povzročitelji bolezni. Zavedati se moramo svobodne volje in lastne odgovornosti, da vsak sam ustvarja svojo resničnost v okvirju lastne karme!

Reiki nikoli nikomur ne  škodi. Tisti, ki izvaja Reiki, ni izvor energije, je le njen prevodnik.

Reiki lahko aktiviraš z iniciacijo Reiki mojstra ali pa se to pri nekaterih ljudeh zgodi spontano. Mojster deluje kot kanal, ki ima možnost večjega pretoka vsote energij. Ta energija čisti tvoje energetske kanale in jih naredi bolj prepustne. Potem si zmožen večjega pretoka energije, tvoje roke postanejo tople, ko jih polagaš in ko daješ sebi ali drugim Reiki.

Reiki ima 3 stopnje. Z zaključeno 3. stopnjo prejmeš mojstrstvo.

Reiki je zagotovo ena izmed metod, ki nam lahko pomaga spremeniti življenje in naš pogled na življenje. In za te spremembe je zmeraj pravi čas.

Ko je učenec pripravljen se pojavi učitelj. Vsak si sam izbere svojega mojstra, da ga uvede v Reiki. In če začutite klic vabljeni na tečaj, da začnete svojo pot osebne in duhovne rasti.

“The only thing that stands between you and your dream is the will to try and the belief that it is actually possible.” – Joel Brown

NADGRADNJE REIKI-ja

Po prejetju Reiki mojstrstva vas lahko posvetim (iniciiram) v različne nadgradnje Reiki-ja. Ti Reiki sistemi so bistveno močnejši, so bolj namenski in spodbujajo proces čiščenja in samozdravljenja na višjih nivojih. Nekatere posvetitve se opravljajo na daljavo, druge ne, ob tem pa prejmete ustrezno gradivo (v angleščini in moj prevod) in potrdilo z moje strani, ter lineage.

“Vlagati vase je najboljša življenjska investicija!”

Jasmina