Všečkajte facebook stran MAVRIČNE MASAŽE in sledite objavam.

»Leta 2013 sem se odločila za usposabljanje za maserja na Srednji zdravstveni in kozmetični šoli Maribor, ki sem ga uspešno zaključila s preverjanjem NPK v juniju 2014. Pred tem sem se spoznala z osnovami Tradicionalne kitajske medicine in zato sem se po zaključenem maserskem usposabljanju dodatno poglobila v meridiane. Ob sami masaži zato izvajam tudi akupresuro, če se mi zdi to potrebno. Masaža je lahko boleča, po njej pa nas lahko prijetno boli še naslednji dan. Ker se ukvarjam z energijami, je tovrstna masaža posledično tudi energijska masaža. Masaža zares pripomore k sprostitvi mišic in nas razbremeni. Po njej se počutimo bolje.«

KLASIČNA  MASAŽA

Klasična masaža telesa vpliva na izboljšanje toka krvi in limfe ter ugodno vpliva na živčevje, predvsem na vegetativni (avtonomni) živčni sistem. Masaža deluje še na presnovo, kar se kaže v boljši izrabi hrane, boljši prebavi in izločanju prekomerne vode iz telesa.

Glavni učinek masaže je izboljšana prekrvavitev ter boljša oskrbljenost z limfo, kar je osnova za izboljšanje presnove. Najbolj viden je učinek masaže na koži. Z masažo omehčamo tudi podkožno tkivo in zmanjšujemo možnost zlepljenja kože s podlago.

Z redno in ustrezno masažo zmanjšamo prekomerno nabiranje tekočine in tolšče, razne zatrdline in vozlaste spremembe ali celo brazgotine. Z masažo lahko izboljšamo krvno sliko, znižamo utrip, krvni pritisk, krvni sladkor ter pospešimo odvajanje mlečne kisline, ki se je morda nakopičila pri športni aktivnosti.

Učinek masaže pa je najtrajnejši na mišičevju. Predvsem gre za izboljšanje prekrvavljenosti mišičnega tkiva. Masaža sklepov in vezi pa pospešuje cirkulacijo limfe in povečuje izločanje sklepne tekočine ter tako sklepe ohranja prožne in gibljive.

Zakaj je masaža priporočljiva?

Z  masažo izboljšamo splošno fizično počutje, vplivamo na kožo, na mišice, na sklepe, na krvni obtok, na podkožno maščobno tkivo, na živčni sistem ter v končni fazi na naše duševno počutje, kajti stres in druga nezaželena čustva posledično zvišujejo napetost v telesu.

Izvaja se lahko delna klasična masaža, kjer se posvetimo določenim predelom telesa in jih temeljito obdelamo ali pa klasična masaža celotnega telesa, ki ima bolj sproščujoč učinek.

Po masaži se priporoča počitek in veliko pitja tekočine – vode.

TERAPEVTSKA  MASAŽA

Potek in izvedba terapevtske masaže je enaka kot pri klasični masaži, posebno pozornost pa posvetimo obolelim ali poškodovanim predelom telesa, na katerih se zadržimo največ časa.

S pritiskom in masažo odpravimo kalcifikate in mišične zatrdline-vozle, ki nastajajo zaradi motenj v lokalni presnovi in dolgotrajnega mišičnega napora. Pospeši se odvajanje strupov. Uravnovesimo mišični tonus, ki odpravi bolečino v določenem predelu telesa in pritisk na živec. Povečana prekrvavljenost omogoča dovod kisika in hranilnih snovi.

Ena masaža lahko izboljša stanje za nekaj dni, več masaž v razumnih presledkih pa lahko odpravi oz. omili tudi dolgotrajne kronične težave. Z redno masažo lahko preprečimo poslabšanje stanja.

Večinoma se izvaja terapevtska masaža hrbta in vratu, saj se bolečine najpogosteje pojavljajo na hrbtenici. Za tovrstno masažo uporabljam tudi ventuze, ki imajo terapevtski učinek na telo. Hrbtenica pa je naš glavni steber življenja, zato je njeno zdravje izrednega pomena.

Starodavna taoistična modrost pravi: »Stari ste toliko, kolikor je stara vaša hrbtenica«. Zato poskrbite, da se boste vedno počutili mladi.

Terapevtsko masažo ne uporabljamo pred in po športni aktivnosti. Priporoča se počitek in uživanje veliko tekočine – vode.

VAKUUMSKA MASAŽA

Vakuumska masaža  se izvaja s pomočjo silikonskih ventuz.

Ventuze so oblike okroglih šalčk, narejenih iz medicinskega silikona, ki jih maser uporablja pri masaži določenega predela telesa. Nastali vakuumski učinek poveča lokalno mikro-cirkulacijo, kar spodbudi nastajanje kolagena in glajenje gub. VENTUZE lahko uporabimo po vsem telesu saj na tak način pospešimo izločanje potu in toksinov, vplivamo na elastičnost kože, zmanjšamo bolečino, itd.  Absolutno povečamo limfni in krvni obtok.

Za masažo uporabimo silikonsko ventuzo. Za odpravljanje zatrdlin, vozlov, otekline in bolečine ter energijskih blokad, pa uporabimo plastično ventuzo, ki jo za nekaj časa pustimo na določeni točki. Rezultat slednje je vidna modrica, ki čez nekaj časa izgine.

Z estetskega vidika so učinki vakuumske masaže hitro vidni: lepša, bolj elastična ter gladka polt, lepše in bolj čvrsto telo. Z zdravstvenega vidika so učinki vakuumske masaže zlasti pri lajšanju bolezni oz. težav kot so prehlad, bronhitis in osteohondroza (zmanjšana prekrvavitev medvretenčnih diskov). Na nekaterih predelih telesa je vakuumska masaža lahko precej boleča.

MASAŽA GLAVE in OBRAZA

Masaža glave, obraza, vratu in dekolteja je zelo sproščujoča masaža s pozitivnimi učinki na kožo. Od vratu navzgor se nahajajo možgani, živčevje, žleze, mišice…  Glava je stičišče meridianov in akupresurnih točk. Mišice obraza so zelo pomembne za aktiviranje žlez v glavi in nadzirajo delovanje celotnega endokrinega sistema. Tako kot na stopalu, se tudi na obrazu nahajajo cone vseh naših notranjih organov.

Masaža odpravlja energetske zastoje v organizmu, s tem pa se posledično odpravljajo migrene, glavoboli, visok pritisk, bolečine v vratu, bolečine v ramenih in rokah, nespečnosti, nizek pritisk, težave s ščitnico itd. Sprosti se tudi predel vratu, ramen, odpirajo se meridiani ob hrbtenici.

INDIJSKA MASAŽA GLAVE: Posebnost te masaže je nanos olja (z dodanimi kapljicami eteričnega olja) na lasišče. Indijska masaža glave je intenzivna in poživljajoča, saj spodbudimo prekrvavitev glave, odstranimo odvečno suho kožo – prhljaj, navlažimo lasišče in lase ter sprostimo mišice vratu in ramenskega obroča. Lase si je potrebno po masaži osušiti. Na glavi se nahaja veliko energijskih točk, ki jih z masažo in pritiski stimuliramo.

“Z indijsko masažo glave me je seznanila prijateljica, ki se je je naučila v Indiji, kjer se je dlje časa usposabljala za ajurvedsko masažo.” Jasmina

Pri MASAŽI OBRAZA masiramo več kot devetdest mišic na obrazu in vratu. Posledično masiramo tudi REFLEKSNE CONE OBRAZA. Točke na obrazu sprostimo, energijsko uravnovesimo in aktiviramo ter tako spodbudimo pretok energije, sprostimo mišice in  krepimo vezivno tkivo. Gladijo se tudi gube, saj so te lahko tudi posledica energetskih zastojev.

Koža po masaži obraza postane mehkejša, polt je bolj sveža in napeta. Masaža obraza daje občutek sproščenosti, spanje je boljše, manj je glavobola in drugih simptomov stresa. Zasijemo navznoter in navzven.

“Z masažo do harmonije telesa in duha.”