» Predana sem tej miselnosti, da naše telo deluje na energijskem nivoju in da z določenimi dotiki in pritiski na telo spodbudimo samozdravilni proces in regeneracijo telesa. Močno se zavedam pomembnosti naše hrbtenice in njeno povezavo z vsemi organi v telesu. Leta 2015 sem se odločila, da nadgradim svoje znanje iz masaž s poglobljenim tečajem Dornove metode in Breuss masaže hrbtenice, ki je nežna in zelo energijska. Za nekatere je to prenežna masaža, za tiste bolj senzibilne, ki zaznavajo pretok energije, pa je božanska. V vsakem primeru pa daje sprostilni učinek in spodbudi samozdravljenje telesa.«

Jasmina

DORN METODA in BREUSS MASAŽA sta dve različni metodi združeni v eno metodo samozdravljenja in samopomoči osebam s številnimi težavami in boleznimi hrbta, hrbtenice, sklepov in vseh predelih telesa, ki so neposredno ali posredno povezani s hrbtenico.

DORNOVA METODA

DORN METODA je ročna metoda, ki na nežen in blag način pomaga rahlo zamaknjenim vretencem in sklepom nazaj v njihov idealni položaj.  Zato je Dorn metoda lahko takoj učinkovita, le redko zahteva več tretmajev. Številne posamezne vaje lahko oseba opravlja tudi sama in si s tem še dodatno pomaga.

DORNOVA METODA se priporoča pri težavah, kot so bolečine v hrbtenici, težave s sklepi, išias,  okvare medvretenčnih ploščic, revma, glavoboli, migrene, skolioza, artroza.

Po tretmaju počivamo in se izogibamo fizičnemu naporu. Po tem se lahko pojavi bolečina v mišicah in na mestu pritiska, ki izveni najkasneje v treh dneh. Tretma se lahko ponovi na 5-7 dni.

BREUSS MASAŽA

BREUSS MASAŽA temelji samo na nežnem raztegu hrbtenice in masaži ob vretencih. Šentjanževo olje je koristno za medvretenčne ploščice, tako postanejo debelejše, mehkejše in prožnejše, tako da se vretenca pri Dornovi metodi lažje vpeljejo v osnovni položaj.

Masaža je koristna pri hrbteničnih težavah z diski in je ključnega pomena za reševanje številnih problemov mišično-skeletnega sistema, zlasti v predelu križa. Breuss masaža je hkrati tudi energijska metoda, ki pripomore k sproščanju čustvenih in energijskih blokad.

Načeloma jo izvajamo pred Dornovo metodo, lahko pa jo vzamemo kot samostojno masažo, katero pa lahko izvajamo v zaporednih dneh.

“The greatest miracle on Earth is the human body. It is stronger and wiser than you may realize, and improving its ability to self heal is within your control.” (Dr Fabrizio Mancini)

Jasmina